vineri, 11 decembrie 2015

PlayaReview- RAW 24 Martie 1997. Bret Hart's Pipebomb!

Hei guys, m-am gandit sa incep un nou proiect aici pe blog, fiindca e mai usor de umarit si de postat decat pe WrestleBook, care e mai mult un site de stiri si ar trebui sa ramana asa. In principiu m-am gandit sa reusesc sa trec prin toata Attitude Era (RAW+SmackDown cand va aparea si PPV-uri), ca sa am o scuza buna sa-mi pierd timpul cu aceste show-uri fantastice si sa-mi indeplinesc o dorinta mai veche de a scrie recenzii pentru aceste show-uri.

M-am gandit sa incep cu RAW-ul de dupa Wrestlemania 13, deoarece din ce imi pot aduce rapid aminte este o perioada foarte buna, in care foarte multe multe lucrurui au fost bine puse la punct, pentru ca urmatorii 4 ani sa fie excelenti. Asadar, "drumul" nostru prin Attitude Era incepe pe 24 Martie 1997 si sper ca aceasta calatorie sa fie una cat mai placuta pentru toti cei care vor citi aceste recenzii. Now let's get to it!

24 Martie, 1997
Arena: Metro Center, Rockford, Illinois


\


The Headbangers def. Owen Hart&British Bulldog- WWF Tag Team Titles Match


 Analiza: Meh, this was ok. Owen Hart a fost intotdeauna un worker fantastic, iar in 97' imi este destul de greu sa ma gandesc la un meci al sau, care sa fi fost de-a dreptul prost. The Headbangers era o echipa formata din Trash si Mosh, 2 workeri pentru care nu va invinovateste nimeni, daca nu stiti cine sunt, deoarece in ciuda faptului ca au fost 2 workeri decenti, n-au fost niciodata fantastici.

Hart si British Bulldog au "carat" acest meci, evident si mi-a placut foarte mult cum au reusit sa scoata in evidenta tensiunea dintre cei doi, tensiune care va duce intr-un final la formarea stable-ului Hart Foundation, insa vom ajunge acolo in cateva saptamani, cred. Anyway, povestea celor doi a fost interesanta in 97' si foarte bine zisa, tocmai de aceea ma mir cum Vince a uitat in ziua de astazi sa mai transpunsa astfel de povesti in fata camerelor. God, daca am inceput sa ma plang de acest lucru inca de la primul meci al proiectului, nu vreau sa stiu cum voi in cand voi ajunge la anul 2000.

Rating: **1/2

Hunter Hearts Helmsley defeated Bart Gunn


Analiza: E HHH vs Bart Gunn, in 97', niciunul dintre cei doi nefiind un worker foarte bun pe atunci. Gunn nu a fost niciodata, insa la Hunter puteam vedea ca e deja pe drumul cel bun. Mi-a placut foarte mult sa vad niste tehnici old-school sau din repertoriul lui Shawn Michaels la Trips aici, lucru care ne arata ca deja era un student excelent al wrestlingului, asa cum (in ciuda criticilor) urma sa fie si in anii urmatori. Problema mea cu acest meci se leaga de faptul ca a fost putin cam prea lung. Nu am nevoie de 7 minute ca sa il vad pe HHH cum il bate pe Bart Gunn, aici chiar ca as fi preferat un squash, mai degraba. Ar trebui sa fiu atent la ceea ce-mi doresc!

Rating: *

Venum&Super Nova&Discovery def. Maniaco&Abismo Negro&Hysterio

Analiza: Uitati un lucru pe care nu multa lume il stie. In 1997, WWE-ul a incheiat un parteneriat cu cei din AAA (companie de wrestling din Mexic), ca sa poata imprumuta de la acestia luchadori pentru show-urile lor, pentru a concura astfel cu divizia cruiserweight a WCW, care era un punct de atractie pentru compania lui Turner. Ideea este ca in ciuda faptului ca Abismo Negro, sau Cibernetico cand a venit la un moment dat, erau workeri buni, nu se comparau cu Rey Mysterio, Psicosis, Ultimo Dragon sau Eddie Guerrero, care conduceau divizia aceasta din WCW. Anyway, nu pot spune ca acesti workeri nu au reusit sa scoata cateva meciuri decente in WWE, la fel ca acesta de exemplu.

Poate ca mi-ar fi placut mai mult acest bout, daca comentatorii si-au fi facut treaba intr-un mod mai putin dezastruos. A fost evident faptul ca absolut nimeni de la masa comentatorilor n-avea nici cea mai mica idee cine sunt luchadori din ring, stiau doar ca au venit din Mexic (wow).

Rating: **

Flash Funk defeated The Brooklyn Brawler

Analiza Poate va amintiti de Brooklyn Brawler, a aparut la TLC 2012, daca nu ma insel, intr-un segment cu Alberto Del Rio. Good times, Daniel Bryan era inca un wrestler activ pe atunci :(. Revenind.. acest bout a fost doar un squash, nimic de vazut sincer, poate doar finnisher-ul lui Flash Funk, care era un 450 Splash destul de misto.

Flash Funk este viitorul 2 Cold Scorpio din ECW, un wrestler mai mult decat capabil sa aiba un bout bun spre foarte bun.

Rating: SQUASH

Bret Hart's own PipeBomb feat. Shawn "HBK" Michaels

Analiza: Chiar daca nu aveti rabdare sa va uitati la acest show, va recomand sa cautati acest segment, deoarece a fost unul dintre cele mai bune segmente ale aniilor 90' si poate cea mai buna performanta la microfon a lui Bret Hart (all-time guys). Exista un motiv pentru care heel turn-ul sau de la Wrestlemania 13 este atat de bine vazut si de legendar (pe langa meciul excelent care a determinat acest turn). Continuarea a fost una pe masura asteptarilor, Bret Hart fiind unul dintre cei mai incredibili performeri din lume la toate capitolele in 1997, iar din fericire l-a avut de multe ori in coltul opus pe Austin sau HBK, care l-au facut sa arate chiar si mai bine. De aceea in ziua de astazi, oricat de fantastic ar fi un lucru care se intampla in WWE, nimeni nu se entuziasmeaza foarte tare, deaorece suntem constienti ca afternath-ul si concluzia vor fi de cacat.

Shawn Michaels a fost si el fantastic la microfon aici, cel mai probabil "stergand" pe jos cu Bret la microfon in oricare alta noapte, insa nu pe 24 Martie 1997, atunci cand Hart asa cum am mai spus, a avut de departe cea mai buna performanta a sa la microfon, din cariera. Anyway, ambele performante au facut acest segment sa fie de-a dreptul fantastic si m-a facut sa astept cu nerabdare sa vad mai multe lucruri pe care urmeaza sa le faca Bret in 97'. He was the real MVP back then.

Rocky Maivia defeated Leif Cassidy

Analiza: Leif Cassidy va deveni in anii urmatori Al Snow, o legenda a wrestlerului hardcore, iar Rocky Maivia...ei bine The Rock, unul dintre cele mai importante nume din istoria wrestlingului profesionist. Putem spune ca baiatul s-a descurcat destul de ok. Acest meci nu a fost nimic mai mult decat un squash, putin mai lung. Rock era campion Intercontinental pe atunci si trebuia sa fie facut sa arate bine, I guess. Este atacat dupa meci, oricum de Bret, care aparent este pus pe scandal.

Rating: SQUASH

Ahmed Johnson defeated Savio Vega by DQ

Analiza: Ahmed Johnson il face pe Mojo Rawley sa semene cu AJ Styles. De departe unul dintre cei mai prosti workeri pe care am avut placerea de a-i vedea in WWF, insa hei, baiatul a mai avut anumite momente de sclipire, insa doar cateva. Savio Vega a fost mereu un worker pe care l-am considerat destul de bun. A avut la un moment dat un Collar Match excelent cu Austin, sper sa am sansa sa il revad.

Bout-ul probabil ca v-ati dat seama deja.. a fost destul de teribil. Ahmed Johnson asa cum v-am spus deja era groaznic, iar Vega nu era indeajuns de bun pentru a-l cara la un meci decent. Din nefericire nu am avut parte de un finnish clean aici, deci nesfarsitul feud dintre Ahmed Johnson si Nation of Domination continua, iar asta chiar nu ar trebui sa bucure pe nimni.

Rating: DUD

Undertaker goes full Roman Reigns. Never go full Roman Reigns, Taker

Analiza: Holy shit, un promo foarte slab din partea lui Undertaker aici. Nu stiu de ce saptamana asta m-a facut sa vad deja 2 promo-uri extrem de proaste, care au inchis editii ale RAW-ului. Undertaker aparea aici pentru prima oara cu titlul WWF castigat la Wrestlemania 13 si nu s-a facut deloc sa arate bine pe sine, ci a petrecut mai mult timpul punand over alti wrestleri, lucru pe care nu l-am inteles. You're the fuckin Deadman, you're not supposed to be like this. Poate ca nu mai imi amintesc eu ceva legat de caracterul sau din aceea perioada, insa mi greu sa cred ca era atat de "darnic" cu laudele pe atunci.

Au reusit totusi sa continue feud-ul dintre Undertaker si Mankind aici, care nu a fost destul de fantastic, daca stau sa imi aduc bine aminte. Mankind a avut in 97 si 98', 2 ani de vis. Also, Paul Bearer era un intermediar grozav intre cei doi. I'm excited to see more.

Pareri finale: Ei bine nu a fost un show perfect, nici macar nu pot spune ca a fost un show bun sincer, insa cel putin am vazut cum sunt puse bazele unor storyline-uri care stiu din amintiri ca vor fi foarte bune si mai multe caractere bine dezvoltate. Aceasta a fost magia Attitude Era, nu te asteptai sa vezi la RAW mereu meciuri foarte bune, insa te asteptai mereu sa vezi la TV storyline-uri bine gandite, in mare parte, cel putin.

Promo-ul lui Bret Hart, defapt acel intreg segment a fost fantastic si a reusit sa salveze acest show. Mi-a placut si opener-ul si intr-o mica masura (chiar daca stiu ca rating-ul nu o arata) performanta lui Triple H. Next week Stone Cold is back, can't wait for that!

Rating final: 5,5/10

MVP-ul show-ului: Bret Hart


4 comentarii:

  1. Unde vezi raw-urile? Sau de unde le descarci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are WWE Network si nu mai trebuie sa descarce nimic. Are toate showrile care au existat vreodata in wwe/wwf/.... wrestlemanii live showri tot.

      Ștergere
    2. Are WWE Network si nu mai trebuie sa descarce nimic. Are toate showrile care au existat vreodata in wwe/wwf/.... wrestlemanii live showri tot.

      Ștergere
    3. Ceva de genul :). Daca un episod nu a fost incarcat inca pe Network si vreau sa il vad, deobicei foloesc acest website: http://www.pw-core.com/

      Ștergere